keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Kotiseuturakkautta itsenäisyyspäivänä

Se on sitä kun tuntee, 
että on tullut takaisin.
Se on sitä kun muistaa, 
tuon kiven luona leikin itsekin.
Kun voi opettaa heille
kasvien nimet ja mansikkapaikat
ja kertoa minne kanttarellit
ensiksi kohoaa.


Nuorempana sitä on kiire maailmaa näkemään - ja sitten joku päivä huomaa, että kaipaa kotiseutujen maisemia. :) Kuluneen vuoden edetessä olen miettinyt, että onneksi kaikki meni näin ja meidän perheelle tuli tilaisuus tehdä tämä elämänmuutos. Arki rullaa uuden kodin valmistumista odotellessa. Tämä on minun nostalgiaa, kun mies on muualta kotoisin. Mutta onneksi hänkin halusi lähteä ja seudut ovat tulleet tutuiksi hänelle vuosien mittaan. Kyllä talon rakentamiseen ryhtymistä pari vuotta valmisteltiin, ei paikkakunnalta toiselle muuttaminen ihan yksinkertaista ole. Kannatti aikoinaan lähteäkin ja pidän kovasti kaupunkiasumisesta myös. Iltakävelyistä sateen kastelemilla kaduilla. Onkohan sitä maalainen vai kaupunkilainen, kun on suunnilleen puolet elämästään asunut maalla ja puolet kaupungissa? Toivottavasti ei päädy kumpaankaan lokeroon, kun tuntee viihtyvänsä molemmissa.

Tästä alla olevasta auringonlaskusta on monta monituista vuotta ja kuva on kulkenut matkassa ja mielessä, jossakin taustalla. Kuvan nappaamisen hetki on iltapäivällä tammikuussa 2006. Se oli joskus kuvituksena ekassa kirjoittamassani lehtiartikkelissa. Ja hetken aikaa blogin ensimmäisellä alustalla taustakuvana, kun sattui tulemaan ensimmäiseksi mieleen. Enpä osannut aavistaakaan, että tämä on maisema tulevalta kotitieltä! Sittemmin rinnalle on tullut lisää kuvia, tuo metsänreuna kun alkaa tuntua jo kodilta.

Ensi viikolla työmaalla on luvassa peruskallion räjäytystä ja lisää putkitustöitä. Talon rakennepiirrustukset saapuivat koko 57 sivun komeudessaan eilen ja niitä on alustavasti tutkittu. Ikkunoiden toimituslista on tarkastettavana. Talotoimitus lähestyy!

Mukavaa itsenäisyyspäivää kaikille nykyiseen tai tulevaan kotipesään. <3 

Joskus täytyy lähteä

jotta osaisi palata. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti